Cat mai multe locuinte pentru giurgiuveni

Cat mai multe locuinte pentru giurgiuveni

Pentru că una din problemele cele mai spinoase cu care se confruntă administrația locală Giurgiu este lipsa locuințelor și numărul mare de cereri pentru acordarea acestora, executivul Primăriei depune eforturi pentru a găsi soluţii la această problemă.
Primarul municipiului, Nicolae Barbu, a declarat în ultima conferință de presă că au început procedurile pentru licitații în ceea ce privește amenajarea cu titlu de locuințe sociale a blocurilor C1 și C2 din cartierul Tineretului (fostele cămine de nefamiliști aparținând SC “Dunăreana”).
În acest moment la Primăria Giurgiu sunt înregistrate peste 1.000 de cereri de locuințe sociale. Prioritari sunt cei care locuiesc în casele naționalizate de pe străzile Ștefan cel Mare, Gării și Vasile Alecsandri.
În ceea ce privește blocurile C și D din zona Istru, edilul șef a declarat presei locale că în ultima vreme s-au desfășurat mai multe razii ale poliției locale privind identficarea celor ce locuiesc fără forme legale în aceste blocuri.
Municipalitatea a decis că cine nu locuiește cu acte în regulă în aceste locații să fie trimis acolo unde are domiciliul. Și pentru aceste zone, primăria Giurgiu va demara un proiect de modernizare, mai exact blocurile ghetou din Zona Istru vor fi dărâmate și apoi se vor ridica alte ”construcții ușoare”, ale căror costuri vor fi mai mici pentru municipalitate, scopul fiind acela de a se construi pe o suprafață mică cât mai multe locuințe, gen garsoniere.
De asemenea, locuințele ANL ce se află în construcție în acest moment în zona Portului, sunt în graficul stabilit al lucrărilor, cel mai probabil finalizarea execuției va avea loc în luna octombrie a acestui an. În blocurile ANL din zona Portului sunt construite 120 de apartamente, dintre care 24 cu 2 camere, restul fiind garsoniere.

Ultima modificare: 03.07.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Primăria Giurgiu reprezentată la Viena, la cel de-al treilea forum SUERD

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.